9 Ekim 2009

Göz Tansiyonu Tedavisi


Araştımacılar bu hastalığın yakında tamamen tedavi edilebileceğini belirtti.

Kanadalı araştırmacılar, göz tansiyonunun çok yakında tamamen tedavi edilebileceğini söylediler.
Experimental Eye Research isimli dergide yayınlanan çalışmada, insan gözünde tanımlanamayan bir dolaşım şekli keşfettiklerini belirten Kanadalı araştırmacılar, bunun glokom (göz tansiyonu) için önemli ipuçları sağlayabileceğini ifade ettiler.
İnsan gözünün sıvı pompalamak ve sıvıyı dokuların dışına atmaktan sorumlu dolaşım olan lenf ihtiyacında olduğu düşünülüyordu. Fakat şimdi Toronto Üniversitesi ve St. Michael's Hastesi'nden araştırmacılar, gözdeki sıvının, dünya çapında 66 milyon insanı etkileyen glokomla bağlantılı olduğunu belirtiyorlar. Lenf ihtiyacı hakkındaki varsayıma itiraz eden araştırmacılar, insan gözünde uzmanlaşmış ve kan dolaşımından ayrı bir lenf dolaşım sistemi buldular. Bu sistem, ekstra su, protein ve antijenler içeren lenf (Lenf damarlarında dolaşan, berrak, şeffaf, alkali, açık sarı renkte sıvı) isimli sıvıyı lenf kanalları aracılığıyla lenf düğümlerine ve sonra da kan dolaşımına taşıyor. Bu dolaşımın dokulardan sıvı boşaltımı için çok önemli olduğunu söyleyen araştırmacılar, moleküler aletler ve 3 boyutlu rekonstrüksiyon kullanarak gözde zengin bir lenf kanalı ağı keşfettiler. Bu bulgular elektron mikroskopisi tarafından onaylandı.
Gözün arkasındaki ve beynin görme merkezindeki sinir hücrelerinin ölümüyle oluştuğuna inanılan dejeneratif bir hastalık olan glokomun genellikle göz içi basıncının yükselmesiyle ilişkili olduğu açıklandı. Glokomun mevcut tedavileri ise göz damlaları ya da göz basıncını azaltma amacıyla yapılan ameliyatlar olduğunu söyleyen araştırmacılar, bu keşfin glokomlu hastalar için yeni tedavi stratejileri geliştirmede kullanılacağını sözlelerine eklediler.

(h2.habertürk)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities