11 Ekim 2009

GÜNDE İKİ LİTRE SU İÇMEK GERÇEKTEN FAYDALI MI ?


BBC ve Daily Mail’in internet sitelerindeki habere göre araştırmacılar, sağlık için günde sekiz bardak (ortalama iki litre) suya ihtiyaç bulunduğu yönündeki inancın “bir mit” olduğunu açıkladı.

Yeni bir araştırma, çok su içmenin sağlığa daha faydalı olduğu yönünde hiçbir kanıt bulunmadığını ortaya koydu.

Özellikle 1990’larda yaygınlaşan bu görüşe göre “Günde iki litre su içmek cilde iyi geliyor, kilo verilmesine ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Yeterli su içmeyenler sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor.” deniliyordu. Bu mitin yaygınlaşması insanların susadıkça su içmek yerine gün boyunca ellerinde su şişeleriyle dolaşmasına neden oluyordu.
Ancak Amerika’daki Pennsylvania Üniversitesi’nden Dr. Dan Negoianu ile Dr. Stanley Goldfarb’ın klinik çalışmaları bu kadar çok su içmenin saptanmış herhangi bir yararı bulunmadığını gösterdi.

Pennsylvania Üniversitesi’nde yapılan bu araştırmada önemli noktalar açığa çıkarıldı;
Sıcak ve kuru havalarda su ihtiyacının arttığı, bazı hastalıklardan şikayetçi olanların fazla sıvıya ihtiyaç duyabileceği, ancak ortalama sağlıklı insanlar için böyle bir ihtiyaç bulunmadığı belirtildi.
Yeni araştırmaya göre susuzluk derinin görünümünü değiştirebiliyor ancak çok su içmenin deriyi güzelleştirdiğine dair klinik bir bulgu bulunmuyor.
Bazı araştırmalar fazla suyun böbreğin tuz ve üreyi vücuttan atmasına yardımcı olduğunu gösterse de bunun sağlığa ne gibi yararı olduğunu göstermekte başarısız kaldığı belirtiliyor.
Daha çok su içmenin tokluk hissi yaratıp kilo vermeye yardımcı olduğu iddiasını da araştıran bilim adamları bu konudaki araştırmaların da somut sonuca varmada başarısız olduğunu belirttiler.

Gaste (turktime.com)

Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities