8 Ekim 2009

Rahim Ağzı Kanserine True Screen

Rahim ağzı kanserinin tespitinde klasik testlerde yaşanan sorunlara köklü çözümler sunan "TruScreen" isimli cihaz artık Türkiye'de.

Cihazı Türkiye'ye getiren Grimed Sağlık Hizmetleri'nden yapılan açıklamaya göre, diğer testlere göre rahim ağzı kanseri öncüllerini yüzde 22 daha doğru tespit edebilen TruScreen ile test sonuçları anında alınabiliyor.

Yalnızca yüzeysel hücre örneklerini değil, rahim ağzı dokusunu yerinde inceleme imkanı sağlayan TruScreen, gelişmiş ülkelerin yanı sıra gerekli altyapının olmadığı ülkelerde de kaliteli rahim ağzı kanseri tarama programlarının hayata geçirilebilmesi için üretildi.

Başta Avustralya, İngiltere, ABD, Brezilya, İtalya, Filipinler, Çin, Rusya, Singapur ve Güney Afrika olmak üzere farklı etnik ve coğrafi bölgelerden 5 binden fazla kadın üzerinde denenen TruScreen'de sonuçlar objektif ve kendi kendini denetleyen dijital bir sistemden alındığı için, klasik testlerde olduğu gibi hücresel tanı için gereken sübjektif kararlara ihtiyaç duyulmuyor.

Fırça ile rahim ağzından hücrelerin kazınarak alındığı klasik tarama yöntemlerine kıyasla TruSceen, tarama yapılan kişide acı ve rahatsızlığa sebep olmuyor.

(stargundem.com)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities