8 Ekim 2009

Kadınlarda Romatizma

Kadınlarda erkeklere oranla daha çok romatizma görüldüğünü söyleyen Romatoloji Uzmanı Dr. Temel, “Stres bu hastalığı tetikliyor" dedi.

Vücudun hareket etmesini sağlayan kaslarda, kemiklerde, eklemlerde ve bu yapıları
birleştiren bağlarda ağrı, hareket, şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan hastalıklara romatizma denildiğini anlatan Medical Park Hastaneler Grubu Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi Romatoloji Uzmanı Dr. Musa Temel, romatizmanın en sık görülen iltihabının eklem hastalıkları olduğunu ifade etti.

Hastalığın kronik olduğuna dikkat çeken Dr. Temel, "Hastalık zaman zaman alevlenip arada uzun süreli sessiz dönemler de görülebilir" dedi. Hastalığın en çok kadınları etkilediğini aktaran Temel, "Romatizma kadınları ve stresi çok seviyor" diye konuştu.

AĞRILARA DİKKAT!

Romatizmanın eklemlerde ağrı, şişlik, ısı artışı, kızarıklık ve hareket güçlüğü gibi şikayetlerle başladığını ifade eden Dr. Temel, " Hastalığın aktif dönemlerinde halsizlik, hafif ateş gibi genel belirtiler olabilir. Gece ya da sabahları eklemlerde ağrı ve tutukluk olup hareket etmede zorluk vardır, sonra hareket ettikçe yavaş yavaş açılma olur. Ancak ağrılar ve tutukluk hastalığın şiddetine göre gün boyu devam edebilir" diye konuştu.

İLAÇLA TEDAVİ

Hastalığın tedavisinin esas olarak ilaçlarla yapıldığını aktaran Dr. Temel, şunları kaydetti: "Genelde ilaçları, şikayet gidermeye yönelik ve hastalığın seyrini etkileyen ilaçlar olmak üzere ikiye ayırıyoruz. Şikayeti gidermek için Aspirin, steroid olmayan anti-romatizmal ilaçlar, ağrı kesiciler, gerektiğinde kortizon kullanıyoruz."


(stargundem.com)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities