20 Temmuz 2010

Hangi Bitki Çayları Selülite İyi Gelir ?

Limondan lavantaya, bademden biberiyeye kadar birçok bitki; selülit tedavisinde etkili. İşte yapımı kolay bitki çayı ve maske tarifleri...


Selülitlerden kurtulmak için bitkiler yaygın olarak kullanılmaktadır. Dere otu kökü idrar söktürücü özelliğiyle organizmayı toksinlerden arındırır. Beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, çilek ve kereviz vücudun fazla suyu atmasını sağlar. Ayrıca yeşil çay, biberiye çayı, rezene çayı, zencefil, mısır püskülü ve limon kabuğu yardımcı olabilir. Bitki çayları ve bitkilerle kolayca yapılan doğal maskeler de; selülitlerin oluşumunu yok eder. Sizin için derlediğimiz maskelerden herhangi birini haftada 1 kez yaparak ve damağınıza uygun bitki çaylarından 6 haftalık program boyunca günde 1 fincan tüketmek selülitlerinizi yüzde 80 oranında azaltır.


BİTKİ ÇAYI ÖNERİLERİ
* Biberiye çayı, günde 2-3 bardak, tatlandırılmadan içilmelidir.
* Enginar yaprağı çayı için; 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak aç karnına içilir.
* Limon suyu, suyla yarı yarıya inceltilir, günde 1 bardak içilir.
* Duvar sarmaşığının yapraklarını ufalayın ve bir litre sıcak suya katıp için.
* Günde en az 1 bardak greyfurt suyu için. Greyfurt selülitin düşmanıdır; yağları parçalar ve cildi canlandırır.
* Papatya, rezene, anason, sinameki, biberiye, funda yaprağı, kuşburnu eşit miktarlarda karıştırılıp bir kavanoza konur. Her sabah bu karışımdan bir tutam alınarak yarım litre suda 15 dakika kaynatılır. Süzülerek içilir. Bu çay her gün düzenli olarak 1 bardak içilir.

(habervitrini)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities