28 Aralık 2010

Cildinize 10 Müthiş Besin

Doğa eczanesinde bulunan bazı yiyecekler adeta cildimizi korumak için yaratılmış. İşte size cilt dostu 10 harika besin.


Meyve ve sebzeler vücudumuza her yönden fayda sağlıyor. İşte cildinizin ihtiyaçlarını karşılayacak ve mükemmel görünmenizi sağlayacak 10 besin!


YULAF: Kahvaltıda yulaf ezmesi tavsiye edilmesine şaşırmamalı. Yulaf; kalsiyum, potasyum, magnezyum, E vitamini, B vitamini ve protein açısından çok zengin. Bunlar sadece cildinize iyi gelmekle kalmıyor, stres ve yorgunlukla baş etmeye de yardım ediyor.


AVOKADO: Potasyum, vitamin ve iyi yağlarla dolu bu antioksidan deposu kırışıklıklara karşı savaşınızda en büyük yardımcınız.


KARAHİNDİBA: Bahçenizdeki sarı çiçekleri yolmaya başlamanızı önermiyoruz ama genelde çay olarak içilen karahindiba tohumları toksinlerin vücuttan atılması için birebir.


KAVUN-KARPUZ: İster kavunu ister karpuzu tercih edin böylece kaymak gibi bir cilt için mükemmel başlangıç yapmış olursunuz. Vücudunuzu içten dışarıya temizleyen bu meyveler birer detoks uzmanı.


DARI: Sağlıklı gıda satan dükkanların favorisi darı sağlıklı cilt, saç, diş, göz ve tırnaklar için gerekli olan silisyum açısından çok zengin.


YAĞLI BALIKLAR: Hepimiz yağlı balıkların beslenmemizdekini önemini biliyor. Ama hangi balıklar yağlı? Ringa, uskumru, sardalye, alabalık, hamsi ve sazan.


KABAK ÇEKİRDEĞİ: Bir avuç dolusu kabak çekirdeğini sabah yediğiniz müsliye koymanız cildinizi güzelleştirmenin en kolay yolu olabilir. Esas mucizeyi kabak çekirdeği gerçekleştirse de kabağın kendisi de cilt şikayetleri için faydalı.


ÇİLEK: İçerdiği yoğun demir ile çilek tüm sisteminizi temizler. Bu marifetli meyve tüketmeniz gereken gıdaların başında geliyor. Üstelik tadı harika, ancak çileğin içeriğinden tam olarak faydalanabilmeniz için krema veya pudra şekeriyle birlikte tüketmemelisiniz.


SU TERESİ: Bu harika salata malzemesi A ve C vitamini deposu. Doğal antibiyotik görevini üstlenen su teresi lekeleri yok ederek cildinizi iyileştirir.


FİLİZLENMİŞ TOHUMLAR: Düşünebileceğiniz en canlı, en saf ve en besleyici gıda maddesi:! Filizlenmiş tohumlar hem ucuz hem de bunları kendiniz kolayca yetiştirebilirsiniz. Salatalarınıza ve sandviçlerinize ekleyebilirsiniz.

(habervitrini)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities