29 Aralık 2010

Geleceğin Apple Teknolojisi

Şimdiye kadar gördüklerinizin "elma"nın çekirdeğiydi.

Siz de bir Apple bağımlısıysanız, şimdiye kadar gördüklerinizin ‘Elma’nın çekirdeği olduğunu söyleyebiliriz.
 

Bilgisayarın icadından sonra, teknolojiye bambaşka bir yön veren tüm icatlar aynı 10 yıla ve aynı markaya ait.
 

Apple'ın yarattığı "I" (Ben) gezegeninde artık telefonlar, bilgisayarlar sadece kendi zevkimize uygun çalışıyor.
Bir dokunuşla kalabalıktan kopup, sanal aleme dalabiliyor, dünyanın istediğimiz noktasındaki kişilerle, istediğimiz şekilde ve en önemlisi ekonomik şekilde ulaşabiliyoruz.
Peki hepimizi birer elma kurduna dönüştüren Apple önümüzdeki 10 yıl için neler planlıyor?
Mac/Life dergisinin editörleri 2020 yılına kadar piyasaya çıkması planlanan ve altyapısı hazır yeni ürünlerini açıkladı. Şimdiden heyecanlanmaya başlamak serbest!

2012 İlk Apple televizyonu
İster iPhone 4'ün 3.5 inçlik ekranı olsun, ister 27 inçlik sinema ekranı... Apple, kristal gibi net görüntü kalitesiyle ünlü. Buna rağmen bugüne kadar bir televizyon üretmediler. Çünkü Apple oturma odalarımıza girecekse, bunu hem internetimizi hem oyunlarımızı hem sinema keyfimizi kontrol edebilecek güce sahip olmak için istiyordu. AppleVision bunların hepsini yapacak ve televizyon sadece özelliklerinden en basiti olarak kendini gösterecek. Bir Bluetooth klavyeyle AppleVision'ınız dev bir iPad'e dönüşecek. Çocuklarınız okuldan dönünce sesli yönlendirmeyle ebeveyn kontrolünü aktive edeceksiniz. Elinizin havada yapacağı bir jestle kanal değiştirebileceksiniz. O günleri görmek için sadece 1 yıl bekleyin!

Dahili Bluetooth ve Wi-Max sayesinde AppleVision'ınızı iPhone ya da iPad'inizle senkronize edebileceksiniz, hem de korkunç kabloların hiçbirine ihtiyaç duymadan.


2013 Üç boyutlu iPad
3D hastalığına bir kere yakalandık, Avatar sağolsun, dünyaya bu virüsü bulaştırdı. Artık 3D olmayanla işimiz olmaz. Apple'ın da bu üç boyutlu gerçeği görmezden gelmesi mümkün değil. Ama Apple, o ilk hevese kapılıp çalakalem iş yapmaktansa; yine en iyisini yapmak için beklemeyi tercih ediyor. 2013'te piyasaya çıkacak iPad 3D, görüntü olarak şimdikinden çok farklı olmayacak fakat, eklenecek ekran özellikleri ile basit bir gözlüğe ihtiyaç duymadan 3D alemine dalabileceksiniz. Şaşırmayın, 2011 başında Nintendo'nun çıkaracağı yeni oyun konsolları da artık gözlük gerektirmeden 3D sunacak. Yeni iPad'in en önemli özleliklerinden biri, kendi ayarlayacağınız güvenlik ayarları ile, parmak izinizi tanıyacak olması. Artık parmağınızı hareket ettirerek iPad'in kilidini açmayacaksınız, ekranın her noktası biyometrik duyarlılığa sahip olacak, isterseniz etrafındaki siyah çerçeve de kalkacak böylece daha büyük bir görüş yaratılacak.
3D'den en iyi şekilde zevk alabilmemiz için, iPad'in desktop'unda yeni uygulamalar yer alacak.


2015 Yeşil Macbook
Elektrik üreten bir klavye. Kablolara gerek yok, Nike ayakkabılarınızla koşmanız, Macbook'unuzu şarj edebiliyor. Bu Macbook, hibrid arabaların şık çantalara sığabilen versiyonu gibi. Alıştığımız Macbookların aksine, Eco siyah. Ama bu sadece bir imaj değişimi değil. Bu solar-boya ile kaplı bir Macbook. Güneş enerjisini boyasındaki inanılmaz teknoloji sayesinde kendi yararına kullanabiliyor (Böyle bir boya hayal değil, halihazırda farklı endüstrilerde kullanılıyor). Fakat Eco'nun kullanacağı sıradışı enerji sadece güneş enerjisi değil. Şu anda iPod ile uyumlu Nike Piezo ayakkabıların kinetik gücünü Macbook da paylaşacak. Piezoelektrik tabanlı klavye de elektrik üreteceği için yazdıkça yazacak, yazdıkça şarjınız biteceğine dolacak.
Piezoelektrik sistemi yani "adım gücü" şu anda Tokyo'da Shibuya metro istasyonunda kullanılıyor. İstasyonun tabanı, her gün oradan geçen binlerce kişinin adımlarından enerjiyi topluyor.
   

2017 Hem telefon hem de laptop
Bir cebinizde iPod, bir cebinizde iPhone, çantanızda iPad ve hatta belki Macbook ile yürüyen bir Apple Store tadında dolaştınız günler artık sona ermek üzere. iScroll, sevdiğimiz tüm Aplle ürünlerini tek cihazda topluyor. Onunla da kalmıyor, teknolojiyi rulo halinde sunuyor. iScroll'la ilk tanıştığınızda, nostaljk bir duygu yaşayacak, ilk iPhone'unuzu hatırlayacaksınız. Ama sağ köşesinden tutup çekince bambaşka bir cihazla karşıkarşıya olduğunuzu göreceksiniz. Katlanabilir organik, dokunmatik ekranınız karşınızda! Voila! Sony ve Samsung da yıllardır bu teknoloji için uğraşıyor ama çok pahallı olduğu için piyasaya sürülmesi biraz zaman alacak. Şimdilik katlanabilir ekranlar var ama dokunmatik değiller. Apple'ın bunu da yapacağını umuyoruz. iScroll size istediğiniz tüm eğlenceyi verecek ve laptop özlemi de çekmeyeceksiniz çünkü bir tuşa dokunduğunuzda iScroll'unuz klavye ve ekran görünümünü alacak. MobileMe3 sayesinde tüm bilgileriniz de dünyanın her yerinde elinizin altında olacak. Geriye sadece cep telefonu hattınızın daha ucuz hizmet vermesini beklemek kalıyor!
iScroll vaadini gördükten sonra iPad bile fazlaca hantal ve ağır göründü gözümüze!

(habertürk)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities