29 Aralık 2010

Sağlığımız İçin Pratik Tüyolar

Kulağa saçma gelen bazı öneriler her şeyi kolayca çözüyor...

İngiliz Daily Mail gazetesi için yazan Victoria Lambert kimilerine göre alternatif tıp kimilerine göre ise kocakarı tavsiyesi olan yöntemleri inceledi. Kulağa çok saçma gelen bazı önerilerin nasıl işe yaradığını okuyucularıyla paylaşan Lambert hayat kurtarıcı ufak detaylar verdi. 




İşte sağlığınıza kavuşmak için bazı öneriler;

Varisler için duş: Sıcak havada damarlar genişler. Bacakta ağrı ve görüntü çirkinliği yaratan varislerden kurtulmak için soğuk duş almak iyi gelir

İğne olurken öksürmek: Öksürmek göğse yapılan basıncı arttırır böylelikle hem omurliğin sinirlere acı iletmesinin önüne geçer hem de dikkat dağıtır.

Diş ağrısı için buz: Diş uzmanları çürük ve diş ağrılarını dindirmek için asprin ve benzeri ilaçları önermiyor. Hastayı rahatlatabilmek için bir küp buz emmek tavsiye ediliyor.

Hıçkırık için şeker: Bilim adamları şekerin nefes kesilebileceğini, hıçkırığın son bulacağı görüşünde..

Uyku için çorap: Çoraplar ayakları sıcak tutarak insan vücut ısısını uyku için ideal seviyede tutar.

Çarptığınızda homurdanın: Ayağınızı ya da kolunuzu bir yere çarptığınızda homurdanmak acıyi hissetmenin önüne geçer.

Yaraya karabiber: Bilim adamları karabiber içindeki piperine maddesinin çok güçlü antibiyotik özelliği olduğunu ve yaralara iyi geldiğini açıkladı.

İshal için hindistan cevizi: Hindistan cevizinin içinde bulunan laurik asit ishal sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olur.


Vatan
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities