29 Aralık 2010

Strese Karşı Nefes Egzersizi

Stresli, mutsuz bir gün geçirdiyseniz, daraldıysanız ve göğsünüz sıkışıyorsa, durun ve tüm bunlardan kurtulmak için uzmanların önerilerine kulak verin.
Uzmanlar, stresle baş etmek için öncelikle bu nefes egzersizini öneriyorlar. Bu egzersizi dik bir şekilde oturarak ya da uzanarak yapabilirsiniz. Vücudunuzun daha gevşemiş bir durumda olması için yatarak yapmak daha faydalı olabilir.

Bir battaniyenin ya da kilimin üzerine bacaklarınız birbirinizden hafifçe ayrık dik olarak uzanın, elleriniz avuç içleriniz yukarıya bakacak şekilde uzanın. Gözlerinizi kapatın ve vücudunuzu rahatlatmak için burnunuzdan nefes alın ve aldığınız nefesi ağzınızdan hafifçe verin. Nefes alırken ağzınızın kapalı olmasına özen gösterin.

Nefes alırken karnınız ve göğsünüzün birlikte hareket ettiğine dikkat edin. Nefes aldığınızda karnınızın yükseldiğini hissedin. Hareketi doğru yapıp yapmadığınızı anlamak için bir elinizi göğsünüzün üstüne diğerini karın bölgenize koyun ve nefes aldıkça özelikle karın bölgenizdeki elinizin yükseldiğini ve verdikçe de indiğini göreceksiniz.

Bu egzersizi her gün 10-15 kez tekrar edebilirsiniz.

(yetenek.com)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities