26 Ocak 2011

6 Haftada Yüzde 20 Eritiyor

Amerikalı bilim adamlarının yeni buluşuna göre ‘hücre donduran makine’ yağ bölgelerine dondurucu soğuk uyguluyor ve vücudu 6 haftada yüzde 20 eritiyor.

ABD’de Harvard Üniversitesi’nin çok dondurma yiyen çocuklardan ilham alarak geliştirdiği bir araştırma fazla kilolara çözüm oldu. 

California merkezli Zeltiq firmasıtarafından üretimine başlanan makine, fazla kiloların bulunduğu bölgelerdeki yağ hücrelerini dondurarak öldürüp alternatif bir zayıflama yöntemi oldu. 3-5 yaş arasında fazla dondurma tüketen çocukların yanaklarında çökme olduğunu farkeden Harvard’ın araştırmacıları, bunun sebebinin yağ hücrelerinin donarak ölmesinden kaynaklandığını farkettiler. Yağ hücreleri karşılaştığı dondurucu soğuk karşısında işlevini yitirerek atık duruma gelirken, cilt, dokular ve kaslar hasar görmüyordu. 

Bu sonuçtan yola çıkan bilim adamları bir dondurucu makinesi olan Zeltiq’i geliştirdiler. Fazla kilolardan şikayet edilen bölgeye bir saat kadar uygulandığında, Zeltiq tek seansta deri altındaki yağ hücrelerini öldürerek 6 hafta içinde lenf yoluyla vücuttan atılmasını sağlıyor. Operasyondan sonra herhangi bir ağrı duyulmuyor. 124 bin Dolar (190 bin TL) fiyatında olan Zeltiq makinesi sayesinde vücuttan atılabilecek yağ oranı ise yüzde 20. 5 bin dolarlık liposuction ameliyatından çok daha ucuza mal olan dondurmanın seansı bin 100 dolar.

‘Tatil kalp sendromu’ sağlıklıları da vuruyor
ABD’deki Cleveland Clinic’in uyarısında sağlıklı insanların dahi fazla alkol tüketimi sonucu aniden kalp ritminin bozulabileceğine dikkat çekildi. Klinikten Dr. Curtis Rimmerman, sağlık durumu gayet yerinde olan insanların dahi, bir gecede fazla alkol tüketmek nedeniyle kalbinde atriyal flutter veya atriyal fibrilasyon gibi uzun süreli kalp ritmi bozukluğu görülebileceğini söyledi. Rimmerman, Holiday Heart Syndrome (Tatil Kalp Sendromu) olarak tabir edilen bu kalp ritmi bozukluğu, eğer 5 dakikadan daha fazla sürüyor ve daha önce böyle bir tecrübe yaşanmamışsa, kişi derhal kalp krizi geçirme olasılığı göz önüne alınarak hastaneye götürülmesi gerektiğinin uyarısında bulundu.

Vatan
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities