4 Ocak 2011

Bu Havuzda Yüzmek Yürek İster

Yeni açılan yaklaşık 6 milyon dolarlık Marina Bay Sands'in 55. katında bulunan bu muhteşem havuzda kenara yaklaşmak yürek istiyor...


Sonsuzluk görünümü veren havuzlar, suyu sanki ufuk çizgisine dek uzanıyormuş gibi göstermek üzere tasarlanıyor.


Gerçekte ise bu sadece bir göz yanılsaması ve havuzun su seviyesinden birkaç santimetre alçak olmasıyla sağlanıyor. Su kenardan bir su toplama alanına dökülüyor ve daha sonra yeniden havuza pompalanıyor.


Marina Bay Sands'in otelinin muhteşem şehir manzarasının yanında ve engin bir denizde yüzüyormuşsunuz izlenimi veren havuzunun sırrı da bu. Havuzun konsepti Endonezya'nın Bali adasındaki taraçalı pirinç tarlalarından esinlerek tasarlanmış.


Singapur'un siluetini domine eden devasa otelde 2 bin 560 oda ve süit bulunuyor. Ünlü aşçıların usta ellerine teslim edilmiş restoranlar, alışveriş merkezleri, tiyatrolar, bir müze, kumarhane bulunuyor.


Tesis, 10 bin kişiye iş imkanı ve yılda 70 milyon dolar hasılat yapmaya hazırlanıyor. Kumarhaneye girişin günlüğü 73 dolar. Ancak iki ay önce aşamalı olarak açılmasından bu yana ortalama günde 25 bin kişi kumarhaneyi ziyaret etmiş.


Tasarımcı Moshe Safdie, bir iskambil destesinden ilham aldığını söylüyor.


Tesis'in 2009'daki açılışı ekonomik krizin yarattığı sorunlar nedeniyle ertelenmiş.


Nihayet dün gece Amerikalı şarkıcı Diana Ross'un 2 bin 500 VIP davetli için Büyük Balo Odası'nda sahne aldığı görkemli açılış gerçekleşti. Şarkıcı Kelly Rowland da dış mekanda sahne aldı.
 
(Gazeteport)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities