24 Ocak 2011

Şişmanlığı Tarihe Gömecek

Harvardlı Prof. Umut Özcan şişmanlığı tarihe gömecek bir çalışma yapıyor.


Özcan, "Bilinen şişmanlık ilaçlarından daha güçlü bir çözüm bulduk" dedi.


Türk bilim insanı Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Umut Özcan, obezitenin tedavisinde çok önemli bir buluşa imza attı. Obez fareleri zayıflatmayı başaran Özcan tıp çevrelerinin gündemine oturdu. Araştırmacıların 'Dahi Çocuk' dediği 33 yaşındaki doktorun bu çalışması için "Yeni bir dönem başlayacak" deniliyor.


YEME İSTEĞİNİ AZALTIYOR


Özcan, yaptığı araştırmalarla şişmanlığın tarihe karışacağını söylüyor. Prof. Dr. Umut Özcan çalışmalarını şöyle özetledi: "Şu ana kadar bilinen tüm şişmanlık ilaçlarından daha güçlü bir ilaç etken maddesi bulduk. Fareler üzerindeki çalışmaları tamamlan mak üze reyiz. Deneylerimizle obez farelerin normal kilolarına döndüğünü tespit ettik. Bu etken madde, leptin diye adlandırılan bir hormonun vücuttaki etkisini artırarak hem yeme isteğini azaltıyor hem de vücutta enerji harcanmasını artıyor."


İLAÇ YAKINDA PİYASADA


30 kişilik ekibiyle deneyler yaptığını belirten Özcan, çalışmasının ilaç olarak insanların hizmetine sunulabilmesi için birkaç yıla daha ihtiyaç duyduklarını belirtti. Özcan "Elbette amacımız yaptığımız çalışmanın sonucunda bir ilaç üretmek. Ancak bunun için bazı özel tokside deneyleri yapmamız gerek" dedi.


ÖĞRENCİYKEN DİKKAT ÇEKMİŞTİ


Tunceli'de 1977'de doğan Dr. Umut Özcan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde İngilizce tıp eğitimi aldı. Fakültenin 3. sınıfında iken Harvard Üniversitesi Joslin Diabetes Center'da dünyanın en ünlü diyabet profesörlerinden C. Ronald Kahn ile çalışmaya başlayan Özcan, diyabet le ilgili çalışmalarıyla dikkat çekti. Özcan'ın çalışmaları, dünyanın en iyi tıp dergilerinden biri olan Nature Medicine tarafından yayınlandı.
 
-habervitrini
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities