1 Ocak 2011

Sürekli Yorgun Olanlara Öneriler

Sürekli yorgunluk hissedenler, bu öneriler sizin için.

Vücut günlük enerjiyi yiyeceklerden sağlar. Bu amaçla yiyeceklerle aldığımız karbonhidrat, protein ve yağları yakar. Bu yakma işleminin gerçekleşmesi için de vitamin ve mineraller gerekli.


Fakat aldığımız enerjilerin çok çabuk tüketilmesi ile alakalı olabilecek bazı etkenler ortaya çıkarıldı. Bilim adamları, kronik yorgunluk ile tüm bu etkenler arasında şaşılacak bağlantılar olduğunu tespit ettiler.

İşte o bağlantılar...

UYKU
Gürültünün stres yarattığı zaten bilinen bir gerçek; bununla beraber stres de tansiyonu yükseltir. Sonuçta sürekli halsiz ve uykulu oluruz. Bunun için yatak odanızda saat gibi ses çıkarabilecek tüm eşyaları kaldırın.

KAHVE -ÇAY FAZLASI ZARAR
Kafeinin uyarıcı etkisi beyne daha fazla enerji emri verir. Günde 3 fincan çay veya kahve içilirse canlandırıcı özellikten faydalanırız. Miktar ikiye katlanırsa, kafein ve tein, vücudumuzdaki demiri emer. Beyne ve kalbe yeterli oksijen gitmez. Kendimizi çok yorgun hissederiz.

KARBONHiDRAT UYKU HAPI ETKiSi YAPAR
Tüm karbonhidratlar, aç karnına yenildiği zaman ağırlık yapar. Siz siz olun, aç karnına bu besinleri tüketmeyin.

CEP TELEFONUNDA HiPNOZ ETKiSi
Son araştırmalar 20 dakikadan uzun telefon görüşmelerinin uyku hipnozu gibi bir etki yaptığını ortaya çıkardı. Uzun süreli ve sık olarak telefon konuşmaları yorgunluk nedeni.

SICAK DUŞ - SOĞUK DUŞ
Suyun sıcaklığı vücut sıcaklığının çok üzerindeyse bünyemiz uyku getiren hormonları fazlasıyla salgılıyor. Akşamları iyi uyumak için sıcakla, sabahları enerji depolamak için ılık suyla yıkanın!

BAZI BESiNLERE KARŞI DAYANIKSIZ OLABiLiRSiNiZ
Her şeyi doğru yaptığınız halde zinde değilseniz, çölyak hastası olabilirsiniz. Bu durumda doktorunuza danışın. Bünyenin tahıl nişastalarını işleyememesi halinde, baş ağrısı ve yorgunluktan şikayet edenlerin buğday, arpa gibi tahıllardan uzak durması gerekir.

SESLi DÜŞMAN, GÜRÜLTÜ
Özellikle işyerlerinde uzun süreli gürültüye maruz kalanarın enerjisi tükeniyor ve akşamı çok yorgun karşılıyor. Bağıra çağıra konuşan insanların arasında olmak bile insanı yormaya yetiyor.

FLORESAN IŞIĞI VE ESNEME
Floresan ışık, öğrenme ve konsantrasyon yetimizi yüzde 60 oranında düşürür. Gün içinde saatlerce bu ışığa maruz kalan birinin bağışıklık sisteminin zayıfladığı ispatlandı. Bu da kronik yorgunluk nedeni.

KÜFTEN UZAK DURUN
Bulunduğunuz ortam yeterince havalanmıyorsa küf oluşabilir. Bünye, küfe tıpkı mikroplarda olduğu gibi karşılık verir, bununla mücadele eder. Bu da açıklanamayan sürekli yorgunluğa neden olabilir.

KARANFiL VE ZENCEFiL DOPiNGi
Zencefil ve karanfilli bir kek vücudunuzdaki mutluluk hormonlarının üretimini artırır, sizi canlandırır. Muskat da (Hint cevizi) "myristicin" adı verilen bir madde içerir ki, bu madde doping ile çok büyük benzerlik taşır.

-Bugün
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities