20 Şubat 2011

Diş İmplantı Nedir ?

İmplant tedavisi eksik dişleri ya da protezi yüzünden kendilerini yeterince güvenli ve rahat hissedemeyen, gülüşünü saklayan ve yemek yerken zorluk çekenlere öneriliyor.
 
Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı, implant hakkında en çok merak edilen soruları yanıtladı.
 
İMPLANT NEDİR?
İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan suni diş kökleridir. İmplantlar yaygın olarak dokulara uygun, son derece dayanıklı ve ileri teknoloji ürünü olan titanyumdan yapılır. İmplantların görünümü ve sizde verdiği his oldukça doğal olur.

KİMLERE YAPILMASI UYGUNDUR?
İmplant tedavisinde her hangi bir yaş sınırlaması bulunmaz. Her yaş için uygundur. Sadece gençler için kemik gelişiminin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu da kızlarda 16-17, erkeklerde ise 18 yaşına kadar gerçekleşir. Erişkinlerde ise herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Sadece yaş sebebiyle oluşabilecek riskler mevcut ise yapılmayabilir.

İMPLANT TEDAVİNSİN YARARLARI NELERDİR?
Her şeyden önce gönül rahatlığıyla, çekinmeden gülmenizi sağlar. Bunun yanında implant rahatça konuşabilmeyi, yemek yiyebilmeyi sağlar.

TEDAVİ SÜRESİNCE ACI HİSSEDİLİR Mİ?
İmplant tedavisi lokal anesteziyle yapıldığından normal şartlarda ağrı ya da rahatsızlık hissedilmez. Genel olarak implant sonrasında hissedilen ise basit bir diş çekimi sonrasında hissedilenlerle eş değerdedir. Ancak bazı durumlarda genel anestezide uygulanabilir.

TEDAVİ SÜRECİ NE KADAR SÜRER?
İmplant tedavisi 3-6 ay içerisinde yapılan, normalde 3- 4 seferlik diş hekimi ziyaretinden ibarettir.

İMPLANT GÜVENLİ MİDİR?
İmplant tedavisindeki başarı oranı oldukça yüksektir. İmplant tedavisi olacak en ideal hasta profili sigara içmeyenler ve sağlıklı dişetleriyle ağız sağlına dikkat edenlerdir...
 
NTV-MSNBC
Ekle

1 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities