6 Şubat 2011

Göz Tipinize Göre Uygun Makyaj

Göz şeklinize göre yapacağınız makyajla derin bakışlara sahip olabilirsiniz. İşte, göz tiplerine göre uygun olan mükemmel makyajın sırları.... 

Çukur Gözler: Gözlerinizi daha belirgin hale sokmak için gözkapağınıza uçuk bir renk sürüp, farı çukurun hemen yukarısına kadar yaymalısınız. Gözkapağıyla kaşın arasına biraz kahverengi ya da gri far sürmek hoş bir görüntü yaratabilir. Ayrıca göze derinlik kazandırmak için gözkapağının normal kıvrımının biraz yukarısına bir çizgi çekip parmağınızla bu çizgiyi yaymalısınız. Üst kirpiklerin dibine açık renk göz kalemiyle incecik bir çizgi çizilmesi de göz bebeğinin göz çukurundan ön plana çıkmasını sağlar.

Patlak Gözler: Gözkapaklarını koyu renk ve mat bir farla boyayarak saklamak gerekir. Böylece göz kapağı sanki daha gerideymiş gibi durur. Farı, kaşlara doğru biraz yaymalı ayrıca göz kuyruğundan alt kirpiklerin aşağısına doğru hafifçe uzatmalısınız. Kaşlarınızın altında pembe ya da ten rengi bir far kullanmanız da gözünüzü daha güzel gösterecektir. Gözkapağı kıvrımını koyu renkle belirtip, bu çizgiyi parmağınızla yaymalısınz. Göz kalemiyle de gözkapağını daraltabilirsiniz.

Ufak Gözler: Önce gözün etrafına koyu renk far sürün. Yalnız üst gözkapağının göz pınarı kısmını boş bırakın. Farın, göz kuyruğunun yukarısında iyice koyu olmasına özen gösterin. Göz altına fardan ince bir şerit yapılması da gözlerinizi olduğundan daha geniş ve büyük gösterebilir. Üst gözkapağının pınar kısmına açık tonda bir far sürüp, bu farı gözkapağının yukarısına doğru yaymalısınz. Kaşın altına da aydınlatıcı bir boya sürmelisiniz. Boyama işlemini tamamladıktan sonra şimdi kirpiklerinizle oynamaya başlayabilirsiniz.

Yuvarlak Gözler: Açık renk farlar göze genişlik kazandırır. Bu yüzden üst gözkapağınıza açık renk far sürün. Sonra aynı rengin koyu bir tonu ile göz çukuru kısmınıza boyut kazandırın. Daha sonra hem üst, hem de alt kirpiklerin diplerine kuyrukta biraz dışarıya doğru uzatacağınız ince bir çizgi çekin.

Şiş Gözkapakları: Şiş gözlerin en büyük kurtarıcısı yeşil fardır. Yeşil renkte bir far ile gözkapağını belirsiz, gözü de dikkat çekecek bir hale sokabilirsiniz. Orta koyulukta mat bir farla, göz pınarından başlayarak, üçgen oluşturacak biçimde kaşın ortasına doğru çıkıp, sonra gözün kuyruğuna doğru inmelisiniz. Gözkapağının ortasına parlak bir farla ufak bir nokta yapmalısınız. Gözkapağının kıvrımını ise koyu bir farla belirginleştirip göz kuyruğuna doğru biraz yaymalısınız.

Birbirine Yakın Gözler: Gözün kuyruk kısmını dikkat çeken bir hale getirmek için kaşlarınızın arasını biraz açılmalısınız. Göz pınarlarının yanına, burnun köküne gözlerinizin biçimini gizlemek için açık renk bir karışım sürebilirsiniz. Far, gözkapağının ortasından dışarı doğru yayılmalıdır.

Ayrık Gözler: Gözleri birbirine yakınlaştırmak için burnun köküne koyu renk fondöten sürülmeli, kaşlara doğru yayılmalıdır.

Sarkık Gözler: Sarkık gözler yüze mutsuz bir ifade vereceğinden bu gözlere uygulanacak makyajda göz kuyruklarının yukarıya doğruymuş gibi bir görünüm kazanmasına çalışılmalıdır. Bu işi farla veya hafif bir göz kalemi çizgisiyle yapmak idealdir. 

-habervitrini

Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities