27 Şubat 2011

Sebze ve Meyvelerin Besin Değeri

Pürüzsüz cilt için salatalık ve yer elması, parlak saçlar için havuç ve marul, yıllara meydan okumak için kivi tüketmelisiniz. Brokoliyle de kansere geçit vermeyin....


Tükettiğiniz meyve-sebzelerin hangi vitaminleri içerdiğini, hangi hastalıklara iyi geldiğini biliyor musunuz? Yanıtınız 'hayır' ise mutlaka yazımızı okuyun. 

Medical Park Fatih Hastanesi'nden Diyetisyen Sevil Nas Can, sebze-meyvelerin besin değerlerini açıkladı:


ELMA: C ve E vitamini, folik asit, pektin ve flovonoid içerir. Bağırsak sisteminin korunmasında faydalı ve posadan zengindir. Kolesterol düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar ve vücut direncini artırır.


KABAK: K ve C vitamini içerir. Kanın pıhtılaşmasını düzenler. Kemik gelişimini sağlar. Böbrek fonksiyonlarında faydalıdır.


KESKİN GÖZLER İÇİN
 
YENİ DÜNYA (MALTA ERİĞİ): A vitamini deposudur. Görmeye ve büyümeye faydalıdır. Küçük-büyük herkes yemelidir.


HAVUÇ: A, B, D ve E vitamini kaynağıdır. Cilt ve kemik sağlığında, hücre yenilenmesinde faydalıdır. Saç dökülmesini azaltır ve saçı canlandırır.


SALATALIK: A, B, C vitamini ile fosfor ve selenyum deposudur. Güçlü bir antioksidandır. Cildi nemlendirir. İdrar yolları enfeksiyonlarında faydalıdır.


ŞALGAM: C vitamini, potasyum ve magnezyum içerir. Yüksek tansiyona iyi gelir. Kansere karşı koruyucu etkileri vardır.


KUŞBURNU: A, C, D ve E vitamini yönünden zengindir. Güçsüzlük ve halsizliğe iyi gelir.


BROKOLİ: A, C, E, B1 ve B2 vitamini ve bol miktarda posa içerir. Kalp hastalıkları, prostat ve kolon kanseri riskini azaltır. Kansızlığa faydalıdır.


MARUL: A, B ve E vitamini içerir. Sinir sistemine faydalı. Cilt ve saç sağlığını olumlu etkiler.


KİVİ: C vitamini deposudur. Yaşlanmayı geciktirir. Güçlü antioksidandır. Alerjiye karşı bağışıklığı arttırır.


EMZİKLİ ANNELERE...
 
YER ELMASI: İnsülin ve glikoz içerir. Emziren annelerde süt artırıcı etki yapar. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Cilde faydalıdır.


LAHANA: Folik asit,A, B ve E vitamini yönünden zengindir. Güçlü antioksidandır. Mide rahatsızlıklarında ve hazımsızlık gidermede faydalıdır. Toksin atıcıdır.


PAZI: A ve C vitamini ile folik asitten zengindir. Beden güçlendiricidir. Demirden zengin olması sebebiyle kansızlığa iyi gelir. Bol posa içerir. Bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır.


KARNABAHAR: Potasyumdan zengin. C vitamini içerir. Kalp hastalıkları ve tansiyon düşürmede faydalı.


PATLICAN: B1, B2, C ve A vitamini içerir. Sinir sistemine iyi gelir. Cilt sağlığına ve bağışıklık sistemine faydalıdır
 
(habervitrini)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities