7 Mart 2011

Ağrılar ve Efsaneler

Baş, kol, sırt, boyun, bacak derken ağrılar çoğu insanın adeta yaşamının ayrılmaz bir parçası gibi oldu. Ağrılar hastalık habercisi ve yaşlılığın sonucu mu?


Ağrıyla ilgili kulaktama dolma bilgiler ve efsaneleşen yanlışlar işi daha da zorlaştırıyor. Efsaneler ve gerçeklerini Realage doktorları aktardı...


EFSANE 1 Ağrı her zaman bir hastalık veya vücudunuzun bir kısmının incindiğinin veya zarar gördüğünün bir göstergesidir.


GERÇEK Ağrı bazen yolculuğa yalnız çıkar. Her ağrı tanımlanabilir bir fiziksel duruma veya sakatlanmaya bağlanamaz. Bazen sebepsiz yere gelişir, ancak verdiği rahatsızlık yine de çok gerçektir. Ağrıya tanımlanabilir bir neden olmadan çare bulmak her ne kadar zor olsa da, kronik ağrı etkili bir şekilde yönetilebilmektedir.


EFSANE 2 Ağrıyı gerçekten kesebilecek tek tedavi ilaçtır.


GERÇEK Ağrının birçok düşmanı vardır. Ağrı dediğimizde aklımıza ilk gelen şey haptır: Ancak, birçok başka etkili tedavi seçenekleri de mevcuttur. Hatta kendi kendine telkin ve hayalinde canlandırma gibi bazı irade gücüyle bedensel bir özürü veya güçlüğü yenme teknikleri ağrıyı azaltmada faydalı olabilmektedir. Biyogeribildirim, gevşeme eğitimi ve davranışsal terapi de kronik ağrıları kesmede faydalı olabilmektedir.


EFSANE 3 Eğer reçetesiz ilaçlar ağrınızı kesiyorsa endişe edilecek bir durum yoktur.


GERÇEK Ağrı ciddi olabilir. Reçetesiz aneljezik ilaçlar çok türde ağrıyı hiç değilse bir süreliğine kesebilmektedir. Ancak, ağrınızın altında enfeksiyon gibi tedavi gerektiren birşey de olabilmektedir. Önemsiz hastalıklar genellikle bir hafta içinde iyileşirler, bu nedenle ağrının bu süreyi aşması halinde sağlık bakımı sağlayıcınıza danışın. Ağrınız için en iyi reçetesiz ağrı kesici hangisidir? Bu testi deneyin.


EFSANE 4 Ağrı, yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçasıdır.


GERÇEK Ağrı ihmal edilmekten nefret eder. Yaşlandıkça ağrı beklemeniz ve bu ağrılarla yaşamayı öğrenmeniz gerektiği görüşü yaşlanma hakkında devam eden bir efsanedir. Daha yaşlı yetişkinlerin ağrı yaşama olasılığı daha yüksektir, ancak bu kesinlikle yaşlanmanın bir semptomu değildir. Herhangi bir sızı, ağrı veya rahatsızlığı doktorunuza bildirip en etkili tedaviyi tespit etmek için doktorunuzla işbirliği yapın.


EFSANE 5  Sadece bir uzman doktor sizin ağrılarını tespit edebilir ve gerçek olup olmadığını söyleyebilir.


GERÇEK Ağrılar tamamen kişiseldir. Ağrınızın şiddetini en iyi karar verebilecek kişi sizsiniz. Uzman sizsiniz. Hatta çalışmalar ağrılar konusundaki öz raporların en doğru ve güvenilir ağrı şiddeti ölçümünü sağladığını gösterir. Ancak farklı kişiler aynı ağrı uyarısını farklı algılayabilmektedir.
 
(habervitrini)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities