3 Mart 2011

Blogspot Neden Yasaklandı?!

Blogspot.com web sitesine erişim mahkeme kararıyla engellendi. Bu yasağın ardından Google'a ait çok sayıda servise erişimde sorun yaşanacağı bildirildi.
 
Blogspot.com web sitesi Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile erişim engellendi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan duyurulan karar nedeniyle Google’a ait bazı IP’lere erişim engelleneceği de bildirildi. Erişimi engellenen IP’ler dolayısıyla, Google’in bazı uygulamalarına erişilememe ya da yavaşlık yaşanması bekleniyor.

Bu engellemenin muhtemel etkileri ile ilgili olarak;

- Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,

- Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
- Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
- Web siteleri dahilinde ‘google search’ kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
- Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search’a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi söz konusu olabilecektir.

Aynı mahkeme daha önce de Blogger'ı engelletmişti.

İnternette tepki çığ gibi büyüor

Twitter üzerinden #blogumadokunma tag'ıyla bir tepki hareketi başlatıldı. Türkiye'de şu anda trend topic olan #blogumadokunma ile alınan kararın sansür olduğu ve internete vereceği zarar kamuoyuna duyurulmaya çalışılıyor. 


-Kaynak:onlinestar.blogcu.com
Ekle

1 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities