3 Mart 2011

Kemik Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Prof. Dr. Simin Hepgüler özellikle kadınlarda kemik sağlığı için bunları önerdi:

İzmir'de kemik sağlığının korunması konusunda bir konferans veren Prof. Dr. Simin Hepgüler “Her 7 kadından birisi hayatının bir evresinde kalça kırığı geçiriyor. Kalça kırığı sonrası ortaya çıkan sorunlar diğer kırıklardan daha fazladır, yaşamsal sonuçlar doğurabilir” dedi.

SÜTÜN YERİNİ MEŞRUBAT ALINCA

Prof.Dr. Hepgüler konferansta yüzlerce izleyiciye osteoporozdan korunma egzersizlerinden örnekler gösterdi. Konferansta osteoporozun tedavi edilmesi gereken, önlenebilir özellikleri olan ve kırıkları nedeniyle tedavi bedeli yüksek, toplumsal bir hastalık olduğuna dikkat çekildi.



Meşrubatların, çocukların beslenmesinde süt ve süt ürünlerinin yerini almasının, kalsiyum kaybına neden olduğu vurgulandı.

BUNLARI YE KEMİĞİNİ KORU

Egzersizin kemik oluşumunu olumlu etkilediğini belirten Prof. Hepgüler, osteoporoza karşı korunmada kalsiyum açısından zengin süt ve süt ürünlerinin yanı sıra asma yaprağı, ıspanak, kara lahana, maydanoz, roka, tere, pazı, bezelye, bamya, börülce, kuru soğan, dut, hurma, bögürtlen, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı, siyah kuş üzümü ve kivi gibi sebze ve meyvelerin tüketilmesi önerdi.



Osteoporozlu kişilerin egzersiz yaparken dikkatli olması gerektiği belirtilirken, her yıl düşenlerin üçte birinin 65 yaş üstünde olduğu, sıklıkla kalça ve önkol kırığı geçirdikleri kaydedildi.

-HABERVİTRİNİ
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities