17 Nisan 2011

Bel Fıtığından Korunmanın Yöntemi

İşte bel fıtığı hastalığından korunmanın en önemli yöntemi ve alınması gereken önlemler...
 

Çarşamba Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Burak Tuna, bel fıtığı hastalığından korunmanın en önemli yönteminin insanın kendi kendine alacağı birtakım önlemler ve yapacakları basit spor yöntemleriyle olabileceğini söyledi. ,
 
Günümüzün en yaygın hastalıklarından biri olan bel fıtığı hastalığından alınacak küçük tedbirlerle korunulabileceğini belirten Çarşamba Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Burak Tuna, bel fıtığının omurgada omurlar arasında yer alan disk dokusunun aşı rı zorlama nedeniyle ezilerek omurilik kanalı içine doğru ilerlemesiyle bacaklara giden sinirlere ve omuriliğe baskı yapması sonucu oluşan bir hastalık olduğunu ifade etti. Bel fıtığı hastalığının ilk belirtilerine değinen Op.Dr. Burak Tuna, şöyle konuştu: "Hastalık belin ağrımasıyla belirtilerini göstermeye başlar. Hastalar belinden kalçasına ve bacağına doğru yayılan ağrıdan şikayet eder. Bu ağrı ayak topuğuna ve parmaklara kadar uzanabilir. Özellikle bel fıtığında ağrı şikayeti öksürmek veya ıkınmakla artar. Bu bel fıtığı teşhisi için önemli bir bulgudur. Ayrıca, ayakta uyuşma diğer belirtilerden birisidir."
 
Hastalığın tedavisinde ameliyatsız yöntemlerin ön planda olduğunu anlatan Dr. Tuna, mümkün olduğunca bel fıtığını ameliyatsız olarak tedavi etmeye çalıştı klarını ve lazer yöntemini kullandıklarını ifade etti. Bel fıtığı hastalığından korunmada en önemli yöntemin insanın kendi kendine alacağı birtakım önlemlerle olacağını belirten Tuna, şunları söyledi: "Hastalığı önlemenin en önemli yöntemi korunmaktır. Bel sağlığınız açısından dik oturmanız, öne doğru eğilerek ağır yük kaldırmamanız, yatağınızın çok yumuşak olmaması, uzun topuklu ve topuksuz ayakkabı kullanmamanız, araba sürerken sırtınızın koltuğa tam yerleşmiş olması ilk olarak alınabilecek basit önlemlerdir. Ayr ıca, spor yaparak, aşırı kilolu olmaktan kaçınarak her gün 45 dakika yürüyerek ve düzenli bir şekilde yüzerek bu hastalıktan korunabilirsiniz."
 
-habervitrini
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities