8 Mayıs 2011

Sıcak Havalarda Basura Dikkat!

Uzmanlar, halk orasında `Basur` olarak bilinen hemoroidlerin yaz aylarında birçok insanın hayat düzenini bozduğunu belirterek, hastaları sıcak havalarda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Tıpta, `Perianal apse` olarak tanımlanan hastalığın kökeninde tedavisi gecikmiş veya tedavi edilememiş, ya da çok nadir de olsa yanlış tedavi edilmiş hemoroidlerin yattığını belirten uzmanlar, zamanında doktora gitmenin önemini vurguluyor.

Bu konuda özellikle doktora gitmekten çekinen bayanları uyaran Medical Park Bursa Hastanesi Genel Cerrahi hekimi Op.Dr. Nilgün Erdoğan, sıcak havaların hemoroid hastalığını tetiklediğini belirtti.



Hemoroid hastalığının binlerce yıldan beri insanları en çok uğraştıran rahatsızlıklardan biri olduğuna dikkat çeken Dr. Erdoğan, normal damar ve dokulardan oluşan yapıların basınç artışı ile şişip, tahriş olarak kanama ve diğer yakınmalara neden olduğunu kaydetti.

Dr. Erdoğan, hastalığın ortaya çıkmasında, kronik kabızlık ve ishal, kötü beslenme alışkanlığı, tuvalet ihtiyacını ertelemek, tuvalette uzun süre oturmak, yaşlılık, hamilelik, hareketsiz hayat ve irsi faktörlerin rol oynadığını söyledi.


Erdoğan şöyle devam etti: `Kanama, ağrı, kaşıntı, çamaşırların kirlenmesi ve ıslaklık gibi şikayetler hemoroid belirtisi olabilir. Hemoroid tedavi edilmediği takdirde perianal apse olarak adlandırılan tablo ortaya çıkar. Bu da hastada aniden yükselen ateş, oturamama, makat bölgesinde çok şiddetli ağrı ve halsizlik olarak kendini gösterir.

-turktime
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities