11 Şubat 2012

Yolunuz Los Angeles'e Düşerse

Los Angeles'da Turizm
Şehir genellikle LA olarak bilinir. Amerika'nın ikinci büyük kenti olan Los Angeles, kentteki ekonomik, bilimsel ve kültürel bakımdan ülkenin en önemli kentidir.  Bu kentin bu kadar popüler olmasının sebepleri harika iklimi, hareketli yaşamı ve "Amerika rüyasını"  fark edebileceğiniz en iyi kent olmasıdır.
Gelin ve Los Angeles'i keşfedin! 


Los Angeles'da Alışveriş
Alışveriş yaparken almayı en çok sevdiğiniz şey ne olursa olsun Los Angeles'te bulabilirsiniz. Beverly Hills'teki  Rodeo Drive gibi birçok ünlü magaza ve tasarimcilarin  ürünlerinin yani sira Los Angeles Downtown'da birçok farkli magaza ve alisveris merkezi bulabilirsiniz

Los Angeles'teki magazalar genellikle sabah 10'dan aksam 6'ya kadar açiktir. Aksam 9'a kadar açik magaza bulabilmeniz mümkündür. Bazi magazalar pazartesi günleri de tatil yapmaktadirlar.

Los Angeles Mutfağı
Farkli kültürleri bir arada barindiran Los Angeles'te bu kültürel farkliliklarin sonucunda yaratici ve yenilikçi sefler tarafindan yapilmis farkli lezzetler bulabilmek mümkündür. Burada deniz ürünlerinden, kirmizi etle yapilan yemeklere, ayrica farkli kültürlerin mutfaklarini deneyebileceginiz restoranlar bulabilirsiniz.

Bahşiş
Bahsis vermek Los Angeles'te oldukça yaygindir. Garson ve taksi soförlerine %15 ile %20 arasinda bahsis verilemektedir. Otel temizlikçilerine, otopark görevlilerine 1$ ile 2 $ bahsis vermeniz yeterlidir.

Los Angeles'da Turistik Yerler
Los Angeles'te görülecek ve gezilecek sayisiz sey bulunmaktadir.  Turistlerin ilk duraklari Disneyland, Universal Stüdyolari, Hollywood Boulevard ve Sunset Boulevard. 
Grauman Çin Tiyatrosu - tiyatronun hemen önünde ünlülerin el ve ayak izlerinin bulundugu yildizlari bulunmaktadir. Hollywood Walk of Fame - Hollywood'da bulunan ünlülerin isimleri yazan yildizlarla dolu olan meshur cadde. Venice Sahili - yazlari hafta sonu eglencesini vazgeçilmezi! Sokak sanatçilarinin gösterileriniz izleyip, harika plajin tadini çkarabilirsiniz. Getty Müzesi- Klasik heykeltiras sanatinin müzesi diyebilecegimiz müzede Avrupa tarzinda yapilmis heykeller, resimler, tasarimlar fotograflar bulunmaktadir.
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities