21 Temmuz 2010

Günlük Yaşamda Nasıl Zayıflanır ?

Reader's Digest dergisine, günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz önerileri izleyerek kilo verebilirsiniz.

1. Formunuzu kaybetmemeniz için egzersizlerinizin arasını açmayın. Her 5 dakikalık yürüyüş için 1 dakika koşun, bisiklete bindiğinizde her 5 dakika bir vitesi yükseltin ve pedalları ağırlaştırın. Yüzüyorsanız, her seferinde daha hızlı yüzmeye çalışın. Bu şekilde, aynı süre içinde daha fazla kalori yakarsınız.
2. Yerinizde durmayın. Parmaklarını şıklatan ya da hoplayan insanların günde en az 500 kalori yaktıkları biliniyor. Bu sayede bile haftada 450 gram verebilirsiniz.
3. Yanınızda stres topu bulundurun ve gün boyunca topu sık sık bunu kullanın. Bu günün herhangi bir saatinde yapabileceğiniz egzersizden biridir. El kaslarınızı güçlendirirken, kalori yakabilirsiniz.
4. Kendinizi aç bırakmayın. Çok fazla kalori vermek geri tepebilir. Sık sık yiyerek metabolizmanızın yavaşlamasına izin vermeyin.
5. Metabolizmanızı canlandırmak için gün boyunca en az 2 bardak su içmelisiniz. Bu, ayrıca daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Araştırmacılar, yıl boyunca su tüketiminizi günde 1,5 litreye çıkarırsanız fazladan 17 bin 400 kalori yakabileceğinizi tahmin ediyorlar. Bu da ortalama 2,25 kilo vermek anlamına geliyor.
6. Acı biber tüketimini artırın. Bazı araştırmalar, çok baharatlı gıdaların metabolizmanızı geçici olarak hızlandırdığını gösteriyor. Marketlerde ve aktarlarda, çok farklı çeşitlerde biber bulabilirsiniz bunları yemeklerinize ekleyebilirisiniz.
7. Dışarıda egzersiz yapın. Belki temiz hava, belki de güneş ışığı açık havada yapılan egzersiz, metabolizmanızı spor salonunda yapılandan daha fazla hızlandırıyor.
8. Gün boyunca 3 ana öğün yerine 5 kez azar azar yemek yiyin. Birkaç saatte bir yemek yiyerek, metabolizmanızı canlı tutun ve böylece yemek arasında yavaşlamadığından emin olursunuz. Bir öğününüz bir kase çorba kadar küçük olabilir.
9. Gün boyunca birkaç fincan kahve için. Çalışmalar, kahvenin içindeki kafeinin vücudunuzun kalori yakma oranını artırdığını gösteriyor.
10. Yo-yo diyetleri (sürekli kilo verdirip aldıran, yanlış diyet) yapıyorsanız endişelenmeyin. Çünkü araştırmacılar, bu diyetleri yapanları inceledi. Yoyo diyeti yapanlar ile normal diyet uygulayanların metabolik oranları arasında fark bulunmadığını açıkladılar.
11. Bol bol yürüyüş yapın. Bu stratejilerle yürürken aynı sürede daha fazla kalori yakabilirsiniz.
- Yürürken ellerinizi sallandırın. Böylece, yüzde 5 -10 daha fazla kalori yakarsınız.
- Ağır bir yelek giyerek de daha fazla kalori yakarsınız.
- Yol yerine çimde, kumda veya çakıllı yolda yürüyün. Böylece daha fazla kas gücü ve kalori harcarsınız.
- Deniz, göl ya da nehir kenarında ayaklarınız suyun içinde yürüyün. Bu şekilde de daha fazla kalori harcarsınız.
12. Beslenmenizdeki protein oranını artırın. Önerilen protein miktarını artırırsanız kilo verirken sarf ettiğiniz enerji miktarı aynı kalacaktır. Normalde, kilo verirken vücudunuz ayarlanır ve dinlenirken daha az kalori yakarsınız.
(HABERTÜRK)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities