21 Temmuz 2010

Saç Bakımında En Çok Merak Edilenler

Deniz ve havuz sezonunda en çok ilgi isteyen yerimiz de saçlarımız...

Yaz mevsiminin belki de en büyük sorunu yıpranan saçlar. 

Deniz, havuz sezonunda ister istemez saçlarımız bakımsız ve kuru kalabiliyor. Bunu engellemek aslında elimizde. Peki nasıl yapacağız? Ne uygulamamız gerekiyor? İşte bazı yöntemler:

Saçlarınız çok kuruysa şampuanınızı ıslak saçın diplerine dağıtın ve hafifçe yedirin. Durularken incelerek saçın içinden akacak olan şampuan, saçları temizlemek için yeterlidir. Böylece saçlarınızın biraz daha kurumasını önlemiş olursunuz.

Eğer normal saçlara sahipseniz, şampuanı dairesel hareketlerle saça yedirin, hemen ardından iyice durulayın. Eğer başınızda şampuan artığı kalırsa, saçlarınız matlaşır ve kurur. Kural şu: Şampuanlamak için harcadığınız sürenin üç misli süreyi durulamak için kullanın. Saçlarınızın durulandıktan sonra gıcırdar gibi olması gerekiyor.

İKİSİ BİR ARADA ÜRÜNLER

Uzun süreli kullanmamanız tavsiye edilebilir. Bu ürünler hem yıkar hem bakım yapar. Ama her gün kullanmak için uygun değildir. İçinde silikon yağı olan bu ürünler önce saçları yumuşatırlar fakat uzun sürede saç telerine biriktikleri için saçı ağırlaştırabilirler. Haftada bir kez kullanmak idealdir.

NE SOĞUK NE SICAK SU

Saçlarınızı her zaman ılık suyla durulayın.  Ilık su, saçların zarar görmemesi için idealdir.

KUAFÖRDE FÖN ÇEKTİRMEYİN

Saçları yıkadıktan sonra dikkatle ayırın. Isıtılmış bir havluyla önden kurutun. Fön makinesini en düşük ayara getirip, saçları çok fazla karıştırmadan tam kuruyana kadar fönleyin: sonra fönü daha yüksek ısıya getirip, yuvarlak bir fırçayla şekillendirme işine girişin. Fön makinesini saçınızdan en az 15 santim uzak tutun.

STRES YOK

Saçlarınızı yıkarken başınıza masaj yaparsanız, mutluluk hormonlarınızı aktive edersiniz. Parmak uçları ile daireler çizerek, şakaklardan saç diplerine doğru masaj yapın. Oradan tekrar kulaklara doğru inin. Sonra ensenize doğru devam edin. Bunları yaparken derin derin nefes alıp verin.


TATİLDE NE YAPALIM?

Tatildeyken saçlarınız şekle girmiyorsa, bu durum bulunduğunuz yerdeki suyun içerdiği mineral oranından kaynaklanıyor olabilir. Çözüm için saçlarınızı yıkadıktan sonra içme suyu ile durulayın.

OMEGA 6

Omega-6 yap asitleri gibi lipit ve seramit içeren ürünler, saçların kırılmasını önler. Çünkü bu maddeler, saç lifleri içindeki çatlakları doldururlar ve fönden gelen sıcağa karşı korurlar.

İNCE TELLİ SAÇLARA KÜR

Yoğun kür, ince telli saçları aşırı derecede yorabilir. Fakat yine de ara sıra böyle ekstra bir bakım uygulayabilirsiniz. Çözümü: Kürü saça, yıkamadan önce yedirin ve 10 dakika beklettikten sonra bildiğiniz şekilde saçlarınızı şampuanlayın.

PEKİ YA SAÇ MASKELERİ?

Maskeler, özellikle sıcak ortamlarda saça daha iyi nüfuz ederler. En ideali, kür maskesini, havluyla nemini aldığınız saçınıza, ince demetler halinde sürerek yedirin. Sonra saçınızı sıcak fönle ısıtın ve başınızı alüminyum bir folyoyla sarın, üstüne de ısıtılmış bir havlu dolayın. En az yarım saat etki etmesini bekleyin.

UZUN SAÇLARA ELİNİZLE KÖPÜK SÜRMEYİN

Eğer saçlarınıza ellerinizle köpük sürerseniz, eşit dağılım olmayabilir. Bunu yerine bunu yerine geniş bir tarağa saç köpüğünü sıkın ve saçlarınızı diplerden ortaya kadar güzelce tarayın. Böylece köpüğü saçınıza eşit dağıtmış olursunuz.

(habertürk)
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities