20 Ocak 2011

Beynimiz Facebook Gibi Çalışıyor

Öyle bir çalışıyor ki okuyunca şaşıracaksınız...

Amerikalı bilim adamları insan beyninin sosyal paylaşım ağı facebook gibi çalıştığını açığa çıkardı. 

Pennsylvania eyaletinde bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nde yapılan araştırmada beynin bazı bölümlerinin çalışma biçimi ilk kez tüm açıklığıyla ortaya döküldü.
 
İncelemede, beyinde aktif rol oynayan nöronlar, facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde sık sık online olup yorum yazan ve paylaşımlarda bulunan kişilere benzetildi. Üniversite profesörlerinden Alison Barth tarafından yürütülen incelemede, beyindeki bu en aktif nöronların bilinçli düşünme, konuşma ve mantık eylemlerinde önemli rol aldıkları belirtildi.

Aktiflerin etkisi
Beyinde bu eylemlerden sorumlu olan “neokorteks” isimli bölgede trilyonlarca nöron bulunuyor. Milliyet'te yer alan habere göre araştırmacılar fareler üzerinde yaptıkları araştırmada, bu trilyonlarca nöron içerisinde bazılarının diğerlerine göre daha aktif rol oynadıklarını keşfetti. Bu hücrelerin sahip olduğu aktif rolün ise beyin-hücre ilişkisinin daha iyi sağlanmasına yardım etmek olduğu ortaya çıktı.

 
Facebook’ta daha aktif olan kişilerin bilgi dağılımını hızlandırması gibi, bu nöronların da beyin içindeki aktiviteyi seri hale getirdiği düşünülüyor. Uzmanlar şimdi neden bazı beyin hücrelerinin diğerlerinden daha aktif durumda olduklarını ve bu nöronların insanların öğrenme eyleminde nasıl bir rol oynadıklarını araştırıyor.

-habertürk
Ekle

0 yorum:

 

Bilgi Online Copyright © 2011 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities